След изтичането на информация преди ден, издателят Sony Interactive Entertainment официално представи октомврийската селекция от безплатни игри за абонатите на своята абонаментна услуга PlayStation Plus. Както се очакваше, водеща игра в предстоящата октомврийска селекция на PS Plus ще бъде вдъхновеният от Dead Space научнофантастичен хорър The Callisto Protocol от екипа на съавтора на Dead Space Глен Скофийлд.

Линията ще включва също Farming Simulator 22 и фентъзи ролевия уестърн Weird West от новото студио на ветерана в гейм индустрията Рафаел Колантонио, съосновател на Arkane (известни с поредицата Dishonored). И трите игри ще се разпространяват за PS4 и PS5 от 3 октомври до 6 ноември, но междувременно абонатите все още могат да си вземат проектите от септември: Saints Row за PS4 и PS5, Generation Zero за PS4 и Black Desert: Traveler Edition за PS4.

Месечните колекции от игри са включени в най-базовия план Essential на PS Plus. В началото на септември Sony коригира цените на годишния абонамент.