Поредните награди за видео игри, които ще бъдат раздадени на онлайн събитие са тези на GDC (Game Developers Choice). Тази седмица станаха ясни номинираните, които в края на юли ще имат шанс да бъдат отличени на 21-ите ежегодни награди в рамките на едноименната конференция за разработчици.

Отличените игри са добре познати, но има и някои изненади. Най-много номинации тази година имат три игри - Hades, Ghost of Tsushima и The Last of Us 2. Всяка от тях е отличена в седем различни категории, в това число и за игра на годината. Друг хит като Half-Life: Alyx има пет номинации. Той също е номиниран за игра на годината. Петата игра в най-важната категория е за Nintendo. Става въпрос за Animal Crossing: New Horizons.

Hades, Ghost of Tsushima и The Last of Us 2 са номинирани и в категорията за най-добър звук. Можем да ги видим отличени и в категорията за дизайн, както и в тази за най-добър диалог. Трите игри са отличени и в за най-добри технологии и визуални изкуства.

Много интересна е надпреварата сред отличените заглавия в групата за дебют. Там можем да видим Рhаѕmорhоbіа (Кіnеtіс Gаmеѕ), Umurаngі Gеnеrаtіоn (Оrіgаmе Dіgіtаl / Рlауіѕm, Оrіgаmе Dіgіtаl), Саrrіоn (Рhоbіа Gаmе Ѕtudіо / Dеvоlvеr Dіgіtаl), Моrtаl Ѕhеll (Соld Ѕуmmеtrу / Рlауѕtасk) и Rајі: Аn Аnсіеnt Еріс (Nоddіng Неаdѕ Gаmеѕ / Ѕuреr!Соm).