Всеки помни Serious Sam - една от екшън легендите на близкото минало, държала пред компютрите цяло едно поколение геймъри. Макар да е позагубила от своята популярност поредицата оцеля и произведе няколко наследника залагащи отново на неподправения екшън в големи количества.

Сега идва ред да дебютира и най-новата част Serious Sam 4, като това ще стане още в края на този месец - на 24 септември.

Този път обаче летвата ще бъде вдигната доста високо, тъй като освен своята неподправена формула, играта ще предложи и доста красива графика. А това може да е проблем за някои, тъй като мисиите са свързани с убиването на хиляди врагове. Именно това може да се окаже проблем за по-слабите видеокарти.

Вижте как ще изглежда играта >> >> >>

Ето какви са минималните изисквания на играта:

Процесор: 4-ядрен процесор с тактова честота поне 2.5 GHz
Памет: 8 GB RAM
Видеокарта: nVidia GeForce 780/970/1050 или AMD Radeon 7950/280/470 (3 GB VRAM)
DirectX: Версия 11
Свободно място на хард диска: 40 GB

Докато тези изисквания изглеждат поносими, то имайте предвид, че те покривайт едва минимума за приятна игра. Препоръчителните изисквания изглеждат по съвсем различен начин:

Процесор: 8-ядрен процесор с тактова честота поне 3.3 GHz
Памет: 16 GB RAM
Видеокарта: nVidia GeForce 1080/2060 or AMD Radeon Vega64/5700 (8 GB VRAM)
DirectX: Версия 12
Свободно място на хард диска: 40 GB

Припомняме, че до скоро nVidia GeForce 1080 бяха едни от най-мощните видеокарти на пазара и цената им все още е доста скъпа.

Препоръчителните изисквания обаче не гарантират, че ще може да играете с всички настройки на възможно най-високата степен. За сметка на това Serious Sam 4 обещава да е най-красивата игра в поредицата и да ви предостави доста приятни моменти.