Въпреки че до премиерата на екшъна с отворен свят Star Wars Outlaws остават почти два месеца, разработчиците от Massive Entertainment (Avatar: Frontiers of Pandora, поредицата The Division) са готови да гарантират, че играта ще бъде пусната навреме.

В официалния микроблог на Star Wars Outlaws се съобщава, че играта е станала златна - по-голямата част от разработката е завършена, а мастърдискът за издаване е готов за отпечатване и качване в услугите за цифрово разпространение.

По правило (последното високопрофилно изключение от това беше Cyberpunk 2077) "позлатяването" на даден проект гарантира неизменността на обявената дата на пускане, която в случая на Star Wars Outlaws е 30 август.

Създателите на Star Wars Outlaws не се съмняват в неизменността на плановете си: "Нашият екип няма търпение да започнете да изследвате Външните пръстени и живота на разбойниците. Нямаме търпение да дойде 30 август!"

Star Wars Outlaws ще предложи като "хитър мошеник" Кей Вес да пътува из планетите и да работи за различни престъпни синдикати, за да извърши "един от най-големите обири в историята на Външния пръстен". Разработчиците обещават оригинална история между пети и шести епизод на филмовата сага, 25-30 часа за завършване на основната история и сезонен пропуск за две допълнения след излизането на играта.

Star Wars Outlaws се прави за компютри (в Ubisoft Connect), PS5, Xbox Series X и S. Въпреки че официалната дата на излизане на играта е 30 август, собствениците на премиум издания ще получат достъп три дни по-рано.