Австралийският регулаторен орган даде на горещо очаквания научнофантастичен екшън със стрелба Starfield възрастов рейтинг R18+ заради изобилието от насилие и наркотици в играта. Това е първата държава, която определя възрастова граница за проекта в момента.

Microsoft и Bethesda Game Studios се подготвят за презентиране на геймплея на Starfield по време на Starfield Direct през юни. Шоуто беше обявено по-рано този месец заедно с датата на излизане на самия ролеви шутър. Въпреки че премиерата на играта на 6 септември е все още далеч, Австралийската комисия по класификация вече успя да оцени Starfield. Регулаторът присъди на проекта рейтинг R18+ Restricted ("Само за възрастни"). В записа се отбелязва, че причината за това е възможността в играта да бъдат използвани силни наркотици и насилие. Споменават се също ругатни и теми за възрастни, както и известна голота.

Запознати припомнят, че Fallout 3, Fallout 4 и The Elder Scrolls V: Skyrim са определени от Австралийската комисия по класификация като MA15+ ("За хора над 15-годишна възраст"). Starfield ще бъде пусната в продажба на 6 септември за компютри и Xbox Series X/S. Играта ще бъде достъпна веднага в Game Pass. Предстоящата директна премиера на Starfield е насрочена за 11 юни.