Разработчиците от шведското студио Lavapotion обявиха точната дата на излизане от ранния достъп на своята походова ролева стратегия с приключенски елементи Songs of Conquest в духа на "Герои на меча и магията".

Припомняме, че Songs of Conquest стартира в ранен достъп през пролетта на предната година и оттогава получи редица важни актуализации. Пълноценното издание беше планирано за първото тримесечие на 2024 г., но разработката се забави.

Както стана ясно, финалната версия на Songs of Conquest ще бъде пусната за компютри (в Steam, GOG, EGS) още на 20 май. При излизането на версия 1.0 в Songs of Conquest ще има четири фракции със собствени кампании (последната, Бария, ще бъде добавена при пускането), режим за един играч, кооператив, мултиплейър, редактор на карти и превод на 13 езика.

Освен това след излизането на версия 1.0 създателите ще поддържат активно Songs of Conquest. Плановете за ново съдържание в момента са в последен етап на разработка - подробности са обещани в близко бъдеще.

"Пътят на разработката, който ни доведе до този момент, беше невероятен и ние го дължим на вас, нашата невероятна общност! Вашата обратна връзка и подкрепа бяха незаменими и помогнаха да превърнем Songs of Conquest в играта, в която се превърна днес", сподели Lavapotion.

През последните две години играчите отвръщат с взаимност: по време на периода на ранен достъп Songs of Conquest получи повече от 7000 "много положителни" отзива в Steam - потребителският рейтинг на играта е 87 процента.