Издателят THQ Nordic и разработчиците от Owned by Gravity обявиха, че тяхната походова стратегическа игра с ролеви елементи SpellForce: Conquest of Eo ще бъде пусната на конзоли. Авторите съпроводиха съобщението с геймплей трейлър,който споделяме с вас, но точната дата на излизане все още не е обявена. Действието на стратегията се развива в страната Ео.

Наследникът на мистериозната магическа кула, в който трябва да се превърне играчът, трябва да се бори с други магьосници за освобождаването на главния източник на магическа сила - Arch Flame. SpellForce: Conquest of Eo предлага не само да участвате в тактически битки с могъщи герои, но и да събирате ресурси и богатства, да подобрявате и разширявате поверената ви кула. Ключовата характеристика на проекта е процедурно генерираната сюжетна кампания.

Играта разполага с над 60 заклинания и 100 вида войски, както и със система за създаване на руни и артефакти. SpellForce: Conquest of Eo беше приета добре както от играчите, така и от пресата: рейтингът на играта в Steam е 80% (след повече от 1200 ревюта), а рейтингът в агрегатора OpenCritic е 76% на базата на 14 ревюта. Играта беше пусната на 3 февруари ексклузивно за компютри в Steam, GOG и Epic Games Store. Тя трябва да излезе за PS5, Xbox Series X и S до края на 2023 година.