Главният изпълнителен директор и творчески директор на Arrowhead Game Studios Йохан Пилестедт говори пред GamesIndustry.biz за промените в ръководството и амбициите на студиото на фона на успеха на кооперативния шутър Helldivers 2.

Според него, с разрастването на Arrowhead и стартирането на Helldivers II той се е занимавал повече с бизнес въпроси, отколкото с творчески. В този смисъл студиото вече ще има нов главен изпълнителен директор - Шамс Джорджани.

Той е бивш директор по бизнес развитието в Paradox Interactive и дългогодишен съратник на Arrowhead. От своя страна Пилестедт става старши творчески директор на студиото - позиция, която е възможно най-близо до игрите. "Искам да видя колко високо можем да стигнем. С Джорджани в екипа имаме добри шансове да се превърнем в следващия FromSoftware или Blizzard в бъдеще" - сподели Пилестедт.

Джорджани добави, че планът е Arrowhead да се превърне във водещо студио, което прави наистина страхотни кооперативни игри. В същото време компанията няма намерение да се разраства до повече от 500 служители.

Въпреки че Arrowhead е направило игра за Sony, според Пилестедт японският производител на платформи не притежава студиото и няма да го притежава: "Гордеем се със статута си на независимо студио", казва той. "Ние не сме в бизнеса за парична печалба. Скромността и страстта към създаването на страхотни игри са единствената причина, поради която съществуваме", увери в заключение Пилестедт.