Sony Interactive Entertainment обяви официално, че е завършила придобиването на студиото, създало играта Returnal - Housemarque. За сега не се съобщава сумата, платена от японската компания по придобиването на дългогодишния ѝ партньор, създавал през последните години осем отделни игри за конзолите на Sony.

Returnal е една от хитовите игри за последното поколение конзоли на PlayStation. Заглавието придоби широка популярност заради ефектите, напълно съвместими с хардуера на PS5, както и с интересната си история. Особеността, която привлече най-много внимание и коментари бе, че играта трябва да бъде изиграна на практика на един дъх. Попаднала на непозната планета, главната героиня се връща винаги в самото начало и започва наново, когато бъде убита. Това направи Returnal много трудна за редица играчи, но и уникална в това отношение. Създателите ѝ от Housemarque твърдо стоят зад идеята си и направиха съвсем малко промени в начина на запазване на прогреса, след много петиции от геймъри.

Това на практика е тринадесето студио, което компанията придобива към PlayStation за последните години. Последната сделка бе с разработчика на Spider-Man - Insomniac Games преди две години.

От Sony споделят в интервюта за различни медии, че много внимателно подбират разработчиците, които канят при себе си. По този начин те присъединяват цели добре работещи екипи, което е от ползва за създаването на още по-успешни заглавия.