Тази седмица бе обявена официално една от най-големите сделки в гейм сегмента. Китайският технологичен конгломерат Tencent обяви, че ще придобие британското студио Sumo Digital. Сделката ще е за над 1.27 милиарда долара.

През 2019 г. компанията вече взе 8,75% от студиото, което стои зад игри като Sackboy: A Big Adventure, Crackown 3, Little Big Planet 3. Под шапката на въпросното студио има на практика цяла група от по-малки компании, които имат над 20 годишен опит в създаването на съдържание.

Изпълнителният директор на Sumo Digital Карл Кейвърс изрази своето убеждение, че сделката ще предостави на компанията възможности, каквито тя не е имала преди. По думите му тепърва ще видим много нови неща от тях, тъй като те запазват своята самостоятелност.

Едно от много интересните неща при Sumo е, че студиото работи постоянно по пренасянето на вече излезли заглавия за различни от оригиналните им платформи. Дори в момента компанията подготвя 21 различни проекта, като повечето от тях са други компании, като 2K, SEGA и Xbox Game Studios.