Microblogger PlayStation Game Size, който следи за добавянето на игри и пачове в базата данни на PS Store, съобщи, че системата е открила точната дата на пускане на хорър играта The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me от Supermassive Games. 

Антологията беше представена през октомври 2021 г. и е официално планирана за пускане на компютри и големите конзоли тази есен.

Беше разкрито, че датата на пускане на The Devil in Me в базата данни на PlayStation е 21 октомври. Тази дата се пада в петък (типичен ден за излизането на игрите The Dark Pictures), което носи допълнителна достоверност.

В историята на заглавието група документалисти получават покана за копие на книгата "Замъкът на убийството" на първия сериен убиец в Америка. Героите трябва да избягат от смъртоносните капани на коварен маниак с болно въображение.

The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me се създава за компютри в Steam, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и Xbox Series S. Обещани са онлайн и локален мултиплейър (за петима души), както и подобрения в геймплея спрямо предишните части.