Издателят PlayStack и разработчиците от латвийското студио Color Gray Games обявиха датата на премиерата на нелинейното детективско приключение The Rise of the Golden Idol и пуснаха голяма актуализация за неговия предшественик The Case of the Golden Idol.

Беше разкрито, че The Rise of the Golden Idol ще бъде пусната в продажба на 12 ноември тази година за PC (Steam), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, S и Nintendo Switch. За абонатите на Netflix играта ще бъде достъпна за iOS и Android.

Посветен на обявяването, новият трейлър разкрива също, че в Steam вече е пусната разширена демо версия на The Rise of the Golden Idol, с която проектът ще бъде представен на предстоящия фестивал "Games to Be".

Събитията в The Rise of the Golden Idol ще се развият в ерата на кръвта и дискотеката - 70-те години на миналия век. Играта разказва историята на упорит ловец на реликви, който води търсенето на мощен артефакт, който може да промени целия свят.

Обещава 15 странни случая, които изобилстват от "престъпления, смърт и неморалност", грандиозна мистерия, ексцентрични герои и възможност да разследвате със собствено темпо.

Що се отнася до The Case of the Golden Idol, той получи актуализация Redux. Пачът включва разширен списък с локализации и преработен интерфейс и система за подсказване, подобрения в производителността и поддръжка на Steam Deck.

Версията Redux ще бъде достъпна безплатно за всички настоящи собственици на The Case of the Golden Idol и ще бъде включена в бъдещи покупки. В Steam потребителите ще могат да избират дали да стартират оригиналната или обновената версия.