Томонобу Итагаки e едно от известните имена в гейм индустрията през последните години. Режисьорът на Dead or Alive и Ninja Gaiden, който има доста топли връзки с Microsoft покрай своите проекти и ексклузиви за Xbox, обяви че е основал свое собствено студио.

То ще се нарича Itagaki Games и ще разработва идеите на режисьора. Още с новината за неговото създаване се появиха и първите слухове, че то може да бъде придобито Microsoft. Към момента няма повече информация относно новото студио, както и какви игри започва да разработва то. За сега новината идва само от интервю, което Итагаки е публикувал в своята Facebook страница, обяснявайки, че е време за нещо ново.

Режисьорът, който през последните няколко години се занимава с преподавателска дейност, напусна предишното си работно място в Тесто и заведе дело за неизплатени бонуси срещу президента на студиото. След това се включи като съосновател на Valhalla Game Studios, но се оттегли през 2017 година за да се отдаде на образователните си занимания с млади разработчици.

Стилът на Томонобу Итагаки е разпознаваем и има множество фенове сред геймърите. Японският дизайнер, превърнал се в режисьор и продуцент, който стои зад множество успешни заглавия още от 90-те, вероятно подготвя нещо подобно на предишните си игри. A какво точно - надяваме се да разберем скоро.