Измина почти година, откакто Creative Assembly и Sega пуснаха на пазара Total War Saga: Troy. Заглавието до сега можеше да се намери само в Epic Games Store, който получи временен ексклузивен период за продажба.

Този период вече изтича и играта, създадена в България от софийския клон на студиото, ще се появи и в Steam. Това ще стане на втори септември. За разлика от ситуацията преди година, Troy няма да е безплатна в новата платформа.

При премиерата си тя бе безплатна в първите часове с цел да се наберат нови играчи. Това доведе до рекордните 7.5 милиона изтегляния, а не малка част от хората сдобили се със заглавието, играят Total War Saga: Troy и до днес.

Заедно с премиерата си в Steam играта ще включи и следващото допълнение. Mythos е най-големият експанжън за нея, излизал досега. Чрез него в Troy влизат множество фентъзи елементи. В новата кампанията ще има приказни зверове, магии и свръхсили. Важна подробност е обаче, че с появата на това DLC към играта ще се включи и опция за премахването на всички митологични елементи. Тези геймъри, които желаят да играят достоверна историческа стратегия, ще могат да се възползват от Total War Saga: Troy без никакви елементи от гръцката митология с избирането само на една опция.