Focus Entertainment и студиото Flying Wild Hog пуснаха разширена геймплейна презентация на Evil West, която представя бойната система, уменията, движението и елементите на околната среда, помагащи за унищожаването на враговете в уестърн шутъра.

Видеото продължава повече от десет минути. Започва с престрелка с група обикновени бандити насред прашен пазар, но скоро действието се пренася в страховити пещери и гори. Там героят се сблъсква с чудовища, вдъхновени от произведенията на Хауърд Филипс Лъвкрафт, както и с босове.

Действието се развива не само в обичайната среда на Дивия Запад, но и в други части на Америка, които са завладени от тъмни сили. Като един от последните оцелели агенти на Института за лов на вампири, играчът трябва да отблъсне настъплението на злото и да спаси Съединените щати. Екипировката на героя включва огнестрелно оръжие, електрическа ръкавица и различни устройства за унищожаване на немъртвите. С напредването на играта геймърите ще отключват нови способности и ще подобряват оръжията и инструментите си за по-ефективно убиване на чудовища.

Evil West ще бъде пусната на 20 септември за компютри, Xbox One, PlayStation 4, Xbox Series X/S и PlayStation 5.