Възраждането на The Settlers на Ubisoft най-накрая ще се случи. Компанията разкри, че подновяването на класическата стратегическа игра в реално време ще се състои на 17 март за компютри с Windows чрез Epic Games Store и Ubisoft Connect.

Разработчиците ще позволят на най-запалените играчи да участват в петдневна затворена бета версия на новото заглавие чрез регистрация, започваща от 20 януари. Сесията ще включва две от трите фракции в заглавието, както и два режима на битка за мултиплейър - чрез отбори или с един-двама участника.

Новата игра прилича много на The Settlers III и The Settlers IV и изглежда по-добре от редица други стратегии в реално време, благодарение на използването на Snowdrop Engine. Той се използва и за създаването на The Division и предстоящата игра по Avatar. Във външния си вид играта няма да конкурира 3D шутърите, но осъвременената ѝ версия определено изглежда много по-добре от всичко до сега.

Предизвикателството пред Ubisoft е успешното съживяване на франчайза. Нова игра от поредицата не е имало повече от 11 години, след излизането на The Settlers Online през 2010 година.