Издателят Ubisoft и разработчиците Ubisoft Quebec демонстрираха геймплея на своята екшън ролева игра с отворен свят Assassin's Creed Shadows в рамките на презентацията Ubisoft Forward.

Събитията в заглавието ще се развият във феодална Япония през 1579 година. Основните герои и стилове в заглавието са двама - пъргавият и незабележим шиноби Наое, както и легендарният тъмнокож самурай Ясуке.

В първата половина на презентацията героят изследва градчето Фукучияма, гали куче и попада на следите на корумпиран самурай, когото по-късно побеждава в бой. Героят владее не само катана, а и тежка тояга. Във втората част Наое е изправена пред мисия. Дава й се право да избира и в най-добрите традиции на поредицата тя незабелязано се промъква във вражеската база, тихо елиминира враговете, гаси светлините и незабелязано стига до целта.

Първата демонстрация на геймплея на Assassin's Creed Shadows остави у играчите смесени впечатления. Към момента на публикуването 13-минутното видео събра 6,3 хил. харесвания срещу 3,8 хил. нехаресвания.

Някои зрители са приятно изненадани от стелт възможностите на Наое, докато други са впечатлени от тежестта на ударите на Ясуке в открита битка. Има и такива, избрали стелт варианта: "Гледайки това, искам Ghost of Tsushima 2 още повече".

Assassin's Creed Shadows ще бъде пусната в продажба на 15 ноември на цена от 70 щ. долара за компютри (в Ubisoft Connect и EGS), Mac (в App Store), PS5, Xbox Series X и S, а до края на 2024 г. ще бъде налична и за таблетите iPad.