Ubisoft обяви пускането на нова игра от вселената на Star Wars - Star Wars: Outlaws по лиценз на Lucasfilm. Действието ще се развива между събитията от "Империята отвръща на удара" и "Завръщането на джедаите", съобщава IGN. Обещан е отворен свят на играта. 

Играчите ще могат да влязат в ролята на контрабандистката Кей Вес и нейния партньор Никс. Те ще трябва да изпълняват опасни мисии, да крадат ценни артефакти, да се борят с войници на Империята и престъпни синдикати из цялата галактика. Главните героини ще бъдат въоръжени с мощни оръжия и различни джаджи, за да изпълняват най-трудните задачи.

В историята Кей Вес е опитна контрабандистка, която заедно с приятелката си Никс пътува из галактиката в търсене на приключения и печалба. Един ден те се забъркват в опасно приключение, чиито последици заплашват да преобърнат целия престъпен свят с главата надолу.

Играта ще има отворен свят, в който ще можете свободно да се движите между планетите, да изпълнявате странични куестове, да подобрявате екипировката си. Издаването на Star Wars: Outlaws е планирано за 30 август 2024 г. за PlayStation 5, Xbox Series X/S и PC. Предварителните поръчки вече са отворени, като се предлагат Gold и Ultimate издания с допълнително съдържание и достъп до играта три дни преди премиерата.