Потребителят dex3108 от форума ResetEra е посочил, че официалният микроблог на състезателната аркадна поредица The Crew на Ubisoft е потвърдил предстоящо съобщение, свързано с франчайза.

Както стана известно, съобщението ще бъде направено днес, 31 януари, в 20:00 ч. българско време. Ubisoft не казва директно, че става въпрос за представянето на следващия The Crew, но други фактори показват това. Фактът, че туитът на създателите на The Crew се отнася за нова игра от поредицата, потвърди и инсайдера Том Хендерсън, който в миналото вече сподели подробности за необявения проект.

Микроблогът на The Crew остави горното потвърждение в коментари под публикации на фенове за потенциален The Crew 3. Такъв скромен за стандартите на AAA индустрията тийзър вече стана повод за шеги. Във форума на ResetEra подозират, че това се е наложило поради неотдавнашната кампания на Ubisoft за намаляване на разходите.

Играта ще се нарича The Crew Motorfest и ще пренесе геймърите на хавайския остров Оаху. Изглежда, че проектът ще бъде подложен на затворено тестване през февруари като част от програмата за вътрешни лица на Ubisoft. Според Хендерсън The Crew Motorfest първоначално е бил позициониран като добавка към The Crew 2, но в крайна сметка се е превърнал в нещо много по-голямо. Предполага се, че играта е базирана на нов енджин, а премиерата ѝ се очаква в началото на септември 2023 година.