След миналогодишните и по-скорошните индикации издателят Ubisoft потвърди завръщането си към услугата за цифрово разпространение Steam и разкри списък с първите издания след тригодишно прекъсване.

Напомняме, че Ubisoft спря да пуска своите игри в Steam от 2019 г. насам. Като се започне с Trials Rising и се стигне до Tom Clancy's The Division 2, всички компютърни версии на проектите на издателя бяха пуснати само в Ubisoft Connect и Epic Games Store.

Както разбрахме, първи от каталога на Ubisoft в Steam ще бъдат качени скандинавският екшън с отворен свят Assassin's Creed Valhalla, аркадната игра Roller Champions и икономическата стратегия Anno 1800.

Assassin's Creed Valhalla вече има страница в Steam, информация за различните издания, предупреждение за Denuvo (все още няма новини за Ubisoft Connect) и дата на излизане - 6 декември.

В същия ден Assassin's Creed Valhalla за компютри, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S ще получи безплатната добавка The Last Chapter с епилог на историята на Авор. Тази актуализация на съдържанието ще бъде последната актуализация за играта.