Разработчиците на Dota 2 от Valve обявиха пускането на актуализацията Dragon's Gift за популярната MOBA игра в чест на Лунната нова година и подготвиха неприятна изненада за потребителите на Overplus.

С излизането на пача в Dota 2 се появиха съкровищници за подаръци - те са под формата на червени пликове, които от 9 февруари до 7 март могат да бъдат прехвърлени на друг играч. Само избраният получател може да ги отвори. В актуализацията се завърнаха и традиционните сандъци със съкровища от Драконовата клада. Всеки от тях съдържа един от 17-те козметични комплекта на тема Лунната нова година, както и (ако имате късмет) плик с подарък или предмет с необичаен ефект.

От всяка съкровищница (включително плика с подаръци) можете да получите предмета Древният крал на драконите под формата на митичен дракон - първият аксесоар за Древния с уникални стилове за силите на Светлината и Мрака.

Пачът поправя редица бъгове, коригира баланса (включително в режим Ability Draft) и въвежда нов код за откриване на измами, което се превърна във вълна от вечни VAC-банове за потребителите на Overplus. Това е програма, която дава нечестно предимство в играта Dota 2. Общността призоваваше за блокиране на програмата и изглежда, че го е дочакала. Според първото преброяване повече от 50 професионални играчи са били блокирани.

Междувременно Valve работи по предстоящо обновяване на съдържанието за Dota 2, наречено Crownfall. Кога точно ще бъде пуснат и какво ще добави, на този етап не се уточнява.