Valve официално обяви, че удвоява броя на конзолите Steam Deck, които се доставят на клиентите. "Производството се увеличи и след днешния ден ще пускаме повече от два пъти повече Steam Deck всяка седмица!" - се казва в Туитър от официалния акаунт на Steam Deck.

Благодарение на увеличеното производство, Valve ще може да доставя поръчаните конзоли по-бързо, а клиентите, които са направили предварителна поръчка, няма да се налага да чакат на опашка. На 30 юни компанията ще започне да изпраща първите писма на клиенти, чиито поръчки са дължими през третото тримесечие на 2022 година. Поръчките трябва да бъдат потвърдени в рамките на 72 часа.

Според SteamDB, конзолата Steam Deck е останала на върха на класациите на Steam през 9 от последните 11 седмици. Тази класация проследява лидерите по продажби според приходите. Като се има предвид, че Steam Deck струва от 399 щ. долара нагоре, няколко поръчки на Steam Deck могат да се равняват на големи продажби на всяка отделна игра. Това обаче показва и голямото търсене на портативната игрова конзола. Според неофициално проследяване, Valve все още изпълнява поръчките от първия час, направени в Обединеното кралство, за премиум модел с 512 GB памет. Освен това компанията все още изпълнява поръчките от първия ден и в САЩ.