Разработчиците Squid Shock и Humble Games обявиха, че тяхната Bo: Path of Teal Lotus, вдъхновена от Hollow Knight, ще бъде пусната в продажба на 18 юли. Обявяването на датата на пускане беше придружено от трейлър, показващ разнообразието от цветни места в играта.

Действието на Bo: Path of Teal Lotus се развива в прекрасен свят на митове и легенди, вдъхновен от японския фолклор. Бо е името на главния герой - небесно цвете, което е приело формата на лисица йокай. Също така бойният жезъл трансформатор, с чиято помощ главният герой ще се справя с враговете, е получил същото име.

"Използвайте легендарния си боен жезъл Бо, за да подскачате и да се плъзгате плавно през едно неземно царство с ръчно рисувани приказни пейзажи, странни и омагьосващи юкаи и огромни чудовища, призовани от древните легенди на Япония", гласи официалното описание на проекта в Steam.

По отношение на геймплея Bo: Path of Teal Lotus прилича на Hollow Knight, но самите автори също са се вдъхновили от Okami и Celeste. Заглавието се очаква да излезе на компютри (в Steam, страницата е достъпна за играчите от RF и RB), PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox Series X и S.