Разработчиците от тайванското студио Red Candle Games разкриха датата на пускане на конзолните версии на Nine Sols - 2D екшън-платформатор с ориенталски привкус, който беше пуснат на PC през май.

Конзолното издание на Nine Sols ще се състои на 26 ноември за PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X и S и Nintendo Switch. Играта ще бъде добавена в Game Pass в същия ден.

Събитията в Nine Sols се развиват във фантастичния свят на Солариан. В ролята на герой от миналото на име И, играчите тръгват да отмъщават на Деветте Солара, страховитите владетели на забравено царство. Пътувайки из регионите на Нов Кунлун, последното убежище на Солариан, те ще общуват с местните жители, ще откриват нови способности, ще разкриват тайните на тези земи и ще сглобяват историята на отмъщението на главния герой.

Вселената на Nine Sols съчетава елементи на киберпънк, даоизъм и източна митология. При работата по бойната система авторите са се вдъхновили от Sekiro: Shadows Die Twice - екшън играта предлага динамични и брутални битки, в които особена роля играе парирането. Всички анимации са създадени ръчно. Nine Sols е третият проект на Red Candle Games след приключенските хорър игри Detention и Devotion. Играта е финансирана от геймъри и е издадена за PC (Steam) на 29 май 2024 година.

За цялото време Nine Sols е получила в Steam почти 11,5 хил. рецензии, въз основа на които рейтингът ѝ е 95%. Много клиенти нарекоха екшън-платформата достойна игра, която може да разведри чакането на Hollow Knight: Silksong, и дори най-добрия инди проект на годината. Сред достойнствата са дълбока и отзивчива бойна система, приятни визуални ефекти, разнообразни локации, интересни платформинг елементи, запомнящи се герои и сюжетни сцени в манга стил. В своя пик онлайн достигна 6568 потребители.