Вече знаем много повече за новата игра с отворен свят на Ubisoft - Assassin's Creed Shadows.

Първо потребител с име fraxR6 публикува ключова илюстрация на Assassin's Creed Shadows, на която са изобразени тъмнокож самурай и жена шиноби. Оригиналната рисунка беше бързо премахната, но потребителите успяха да направят нейни копия. Според слуховете името на момичето е Naoe Fujibayashi (дъщеря на Nagato Fujibayashi), а мъжът е описан като първия тъмнокож самурай, Yasuke.

В началото на играта героите са врагове помежду си, но в името на обединението на Япония се помиряват. Insider Gaming съобщава, че в Assassin's Creed Shadows ще се появят редица исторически личности, сред които Нагато Фуджибаяши, Ода Нобунага, Акечи Мицухиде, Хатори Ханзо, Тойотоми Хидейоши и др.

След това Frax разкри цената на Assassin's Creed Shadows, която ще е 70 щ. долара, както и сезонния пропуск (за 40 щ. долара) и двете включени добавки (по 25 щ. долара). Ще има и магазин в играта с премиум валута Helix. По-рано беше съобщено, че Assassin's Creed Shadows ще се предлага чрез услугата Assassin's Creed Infinity (кодово име) - универсално място за различните части на поредицата с премиум магазин и евентуално абонаментни игри.

Очаква се играта ще бъде пусната на 15 ноември за компютри, PS5, Xbox Series X и S.