Класическият фантастичен шутър Doom е една от игрите, които са пускани на най-голям брой разнообразни устройства. Освен персонални компютри и мобилни телефони, тази група включва още музикални плеъри, принтери, осцилоскопи, ATM апарат, дигитални камери и дори пиано.

Сред причините за това са главно голямата популярност на играта на id Software, както и това, че тя е достатъчно стара и не изисква особени ресурси. Потребителят на Reddit uDrunkMate обаче стигна още по-далеч, подкарвайки Doom в друга игра - а именно в Minecraft.

Той е постигнал това благодаренеи на наскоро създаден мод VM Computers, който може да подкара Windows 95 в рамките на популярната игра на Mojang. Това очевидно е възможно, но не е особено удобно и едва ли бихте искали да играете по този начин някое от по-сложните нива.

За целта потребителят е поръчал някои виртуални компютърни компоненти. Разбира се, играта в игра има сериозни компромиси с качеството. Освен това за сега това няма как да се повтори с по-ресурсоемки заглавия, например със самия Minecraft.