Порталът Nintendo Life посочва, че публикацията на Hello Games за датата на пускане на No Man's Sky на Switch съдържа информация за ограничението на геймплея, което очаква купувачите на играта на хибридната конзола на Nintendo.

По-рано беше съобщено, че No Man's Sky за Nintendo Switch ще бъде игра с пълно съдържание и всички 20 основни актуализации в пакета. Оказва се обаче, че случаят не е точно такъв. Според информация в публикацията на Hello Games версията на No Man's Sky за Switch ще може да предлага само изживяване за един играч при стартирането. Поддръжката на мултиплейър вероятно ще се появи по-късно в проекта.

Припомняме, че взаимодействието между играчите се появи в No Man's Sky с Atlas Rises ( през август 2017 г.), докато за кооперативното взаимодействие трябваше да се изчака до следващия пач ( през юли 2018 г.). Режимът е допълнително разширен в Beyond ( през август 2019 г.).

Версията на No Man's Sky за Switch ще бъде пусната в продажба на 7 октомври, както цифрово, така и на дискове. Очевидно на хибридната конзола играта ще получава актуализации на съдържанието заедно с издания за други целеви платформи.