Старши художникът на текстури в студиото на Naughty Dog Джонатан Бенайноус коментира в личния си микроблог датата на излизане на компютърната версия на The Last of Us Part I - римейк на първата част на играта.

За първи път идеята за нея бе представена от сцената на Summer Game Fest 2022 от съизпълнителния директор на Naughty Dog Нийл Друкман. Тогава той заяви, че играта ще се появи за PS5 на 2 септември, а скоро след това ще достигне и до компютри.

Според Бенайноус, The Last of Us Part I ще бъде пусната за компютри "малко по-късно", отколкото за PS5, но все пак "много скоро". До сега разработчиците не бяха казали нищо по-конкретно за премиерната дата на компютърната версията на римейка.

Туитът на Бенайнос е предизвикан от реакция на фенове на 11-минутния геймплей трейлър на The Last of Us Part I от миналия петък, в който разработчиците се опитаха да обяснят целта на римейка.

The Last of Us Part I ще предлага 4K, 60 кадъра в секунда (в различни режими), нови графики, подобрено управление и изкуствен интелект, разширен набор от настройки за достъпност, необратима смърт и режими за бързо бягане, както и допълнителни персонажи.