Всички хард геймъри знаят - няколко пъти годишно, шефовете на големите компании за игри излизат от своите тайни пещери и с отворени обятия ни канят на истински гейминг карнавал - онлайн събития наречени конференции, където разкриват всичко, над което са работили.

През изминалата и следващата седмица в света на игрите имаше и ще има много новини и страсти, защото големите гейминг събития започнаха - Panel from Hell 2 и Blizzcon 2021.

Две водещи студиа за игри - Larian Studios и Blizzard Entertainment, вече дадоха на геймърите много, за което да се вълнуват.

Panel from Hell 2:

"Отприщи дивата си страна..."

Панелът от Ада 2 на Larian (в Baldur's Gate 3) ни среща с нови герои, анимации и филми, нови магии и мъртъвци. Дава и нови методи за хвърляне на зарове и трикове как да бягате от опасни битки. И, да, можете да играете с герой от нова класа - Друида, мистично същество, което използва силата на четирите елемента на природата , превръща се в животни и чудовища. Играйте с него и ще отприщите "дивата си страна", обещават авторите на играта...

Сигурно знаете, че Baldur's Gate 3 е в Early Access тестване от септември. С идването на четвъртата много голяма актуализация (patch 4) феновете ще могат да тестват много нови елементи и да постигнат по-добро усещане за героите и цялостното развитие на играта.

Blizzcon 2021:

Конференциите на Blizzard са поне три дни дълги и това не е учудващо като се има предвид, че говорим за едно от най-големите студия за игри. Студиото е създател на легендарни игри като World of Warcraft, Starcraft, Diablo, Hearthstone и Overwatch. Затова всичко, което се представи на конференциите на Blizzcon винаги стига 30 милиони фенове по света.

"Вие не сте готови..."

За World of Warcraft - Shadowlands компанията обяви актуализация (patch) 9.1, която продължава историята в света на мъртвите и задава интригуващата нотка на съмнение за възможна промяна в характера на важната полемична героиня Силванас.

По-голямата новина за феновете е завръщането на The Burning Crusade експанжъна, която, след повече от десетилетие, връща милиони играчи обратно на територии като Hellfire Peninsula и Zangramarsh. Обичани герои като елфът Kael'Thas, горгоната Vash'j и култовият Ilidan Stormrage се завръщат, за да предоставят на играчите нови предизвикателства.

"Сила и чест, това сме ние"

Hearthstone: С идването на годината на грифона, играта на карти, базирана на World of Warcraft, също не разочарова, обявявайки нови карти, създадени около едната от двете големи фракции: Хордите (The Horde). Forged in the Barrens позволява на играчите на Хордите да се потопят в носталгия като ги въвлича обратно в една от най-опасните зони за развиване на герои. Hearthstone също така обяви нов модел за игра, наречен Mercenaries, в който има десет нови героя. За любителите на класическата игра Hearthstone със старите карти е предвиден отделен гейм моуд, наречен "classic". За играчите на актуалната игра има нов сет със стандартни карти, нови дракони и миньони за модела Battlegrounds.

"Аз съм крадец, еретик, убиец..."

Diablo: Този франчайз изненада най-много със своите презентации, понякога истински смразяващи, така че да ви побият тръпки... От Диабло феновете получават нов герой за игра - Мошеникът (The Rogue) за Диабло 4. Също така стана ясно, че предстои модернизиране на старата класика Диабло 2. С тези два проекта, Blizzard заявяват намерението си да се върнат обратно към тъмните корени на франчайза. Имплементирането на яздене и възможността да се играе с други играчи за първи път са модернизации, на които феновете гледат с голямо очакване.

Overwatch: Развитието на Overwatch 2 е успешно, макар и бавно. Проектът е амбициозен и очевидно студиото е разширило чувствително екипа, който работи по играта. Нови герои, нови модели за игра и нов сюжет за развитие на историята - това са само някои от направените обещания на франчайза. Разработчиците разкриха нови терени за игра - като Рим и Ню Йорк, променени са ролите за отборните игри, има и нов стайлинг в облеклото на някои от героите.

Новините от конференциите показват, че гейминг индустрията се развива стабилно и се радва на нарастващ интерес и увеличен брой фенове. Повече от половин милион зрители гледаха конференциите онлайн, близо 4 пъти повече е аудиторията, проследила видеата он деманд. Вдъхновяващо начало на годината!