Вдъхновената от Втората световна война стратегическа игра Company of Heroes Collection получи дата на пускане в продажба за Nintendo Switch. Оригиналната игра, заедно с допълненията Opposing Fronts и Tales of Valor, ще бъде налична на хибридната конзола от 12 октомври за 30 щ. долара, а по този повод беше представен отделен трейлър.

С пренасянето на Company of Heroes на Nintendo Switch се занимава британският издател и разработчик Feral Interactive. Специално за Switch-версията са разработени нова схема за управление и модифициран потребителски интерфейс. Размерът на клиентската версия на играта ще бъде приблизително 10 GB. Company of Heroes дебютира на компютри още през 2006 г., а през 2020 г. стана достъпна за мобилни устройства с iOS заедно с допълнения.

Издаването на Company of Heroes Collection за Nintendo Switch ще бъде първият път, когато тази стратегия може да се играе на конзолата, и вторият за целия франчайз. Припомняме, че Company of Heroes 3 е първата игра от поредицата, която излиза на конзоли (PS5, Xbox Series X и S).