Както беше обещано, на 24 септември ролевата игра Warhammer 40,000: Rogue Trader от студиото Owlcat Games получи добавката за историята Void Shadows. Заедно с добавката беше пуснат и нов пач за проекта.

Void Shadows предлага да се запознаете с Култа на смъртта, да вербувате наемната убийца Cybella и да се впуснете във "вълнуващи, удивителни и зловещи" приключения. Историята е интегрирана в основната игра (втора и четвърта глава).

Тя обещава нови 15 часа време за игра, нови възможности за персонализиране на кораба и "интересни космически битки" (няма да има възможност за прескачане на битките), както и възможност за романс с Cybella.

Void Shadows е пусната на всички платформи на Warhammer 40,000: Rogue Trader - Steam, GOG и EGS, PS5, Xbox Series X и S. Споменатият пач актуализира Warhammer 40,000: Rogue Trader до версия 1.2.1.7 и включва редица забележителни промени:

- Към играта за един играч е добавен режим "Мрачна тъмнина" ("Grim Darkness") - един сейв за цялото изиграване;

- има нов мениджър за модове и DLC;

- азбучните обозначения на пасивните способности и таланти са заменени със система от динамични икони;

- поправени са няколко проблема с производителността при изследването на енциклопедията;

- записите вече използват по-малко памет и би трябвало да се създават малко по-бързо;

- многобройни поправки и подобрения на куестове, механики, предмети, кооп, интерфейс, графика и звук.

След излизането на Void Shadows екипът ще се съсредоточи върху подготовката за пускането на основната актуализация 1.3 - тя ще донесе многобройни подобрения в геймплея и важни промени в няколко аспекта на играта.

Warhammer 40,000: Rogue Trader е налична за PC (в Steam, GOG, EGS), PS5, Xbox Series X и S. Играта трябва да получи две сюжетни допълнения, но очакваното през декември допълнение Lex Imperialis беше отложено за пролетта на 2025 година.