Разработчиците на Warhammer 40,000: Rogue Trader от студиото Owlcat Games обявиха пускането на най-големия пач за своята ролева игра от излизането ѝ, както и споделиха информация за успеха на проекта.

Издаденият за компютри и конзоли пач 1.1.28 е описан от самите автори като "гигантски". Той съдържа повече от 1800 промени, включително допълнително съдържание и силно търсени функции.

По-специално разработчиците са озвучили репликите в пролога и репликите на спътниците, добавили са нови визуални ефекти и икони, разширили са някои сюжетни линии, внедрили са множество подобрения в производителността и оптимизацията.

Други забележителни промени в пач 1.1.28:

- поправено е неправилното показване на епилозите;

- подсилен е финалния бос на космическите войски, отслабен архетипа "офицер" и са направени много други корекции в баланса;

- намаляване на изискванията за репутация за търговците с около 20 %;

- поправени са много счупени куестове и диалози, както и умения и предмети, които не са работили правилно;

- подобрен е изкуственият интелект на съюзниците - сега е по-малко вероятно те да стрелят по играча;

- в кооперативната игра са поправени случаите на синхронизация и е добавена възможността за наемане на наемници;

- въведена е възможност за сортиране на таланти и умения, възможност за добавянето им към любими, както и за показване на куестове на картата;

- на Маражай и Ирлиет е разрешен достъп до много предмети (включително оборудване), които преди това бяха достъпни само за човешките герои.

Пълният списък на промените в пача е толкова дълъг, че не се побира в публикацията в Steam, така че тези, които искат да се запознаят с изчерпателния списък от поправки, ще трябва да отидат на официалния сайт на играта.

Що се отнася до успехите, през първия месец общите продажби на Warhammer 40,000: Rogue Trader на всички целеви платформи надхвърлиха 500 хил. копия. Постижението беше отбелязано с хвалебствения трейлър на играта, който публикуваме със статията си.

Warhammer 40,000: Rogue Trader дебютира на 7 декември 2023 г. в Steam, GOG и Epic Games Store за компютри и Mac, за PS5, Xbox Series X и S. При излизането на кръпката играта имаше 13 500 "предимно положителни" рецензии (76%) в Steam.