Въпреки че кампанията в Kickstarter за набиране на средства за оригиналната игра Kingdom Come: Deliverance приключи преди повече от десет години, разработчиците от Warhorse Studios не са забравили за своите сътрудници и дори са им подготвили приятна изненада.

Преди няколко часа потребител на Reddit под псевдонима Interinactive сподели неочаквано писмо от Warhorse - студиото ще му подари напълно безплатно копие на предстоящия средновековен ролеви екшън Kingdom Come: Deliverance 2. Както се оказа, Interinactive не е сам: Warhorse Studios възнамерява да предостави безплатно копие на играта за избрана платформа на някои от участниците в първата част.

Става дума за потребители, които са подкрепили разработването на Kingdom Come: Deliverance с 200 щ. долара / 125 паунда / 150 евро или повече. На тези участници някога беше обещано второто й действие (а от King - и третото) заедно с Kingdom Come: Deliverance. В крайна сметка играта надхвърли първоначалния си обхват и идеята за действие, но Warhorse не си връща думите назад.

"Въпреки че изоставихме идеята за актове и KCD 1 надхвърли предвидените 20 часа, смятаме, че KCD 2 е по-близо до концепцията за втори акт, която беше обещана на сътрудниците по онова време", обясни мениджърът на общността на Warhorse в Reddit.

Kingdom Come: Deliverance 2 ще бъде пусната през 2024 г. за компютри (в Steam, Epic Games Store), PS5, Xbox Series X и S. Играчите ще бъдат хвърлени в разгара на гражданска война в Бохемия през XV век, като главен герой ще бъде Индржих от Скалица.