За мнозина от работещите на компютър през последната година и половина Zoom се наложи като една от най-често използваните програми. Софтуерът набра изключителна популярност заради мерките и изолацията около Covid-19 и се превърна в неизменна част от корпоративната култура. Оказа се, че по време на виртуалните им срещи много потребители правят различни неща, включително и да играят видеоигри.

В отговор на тази тенденция създателите на Zoom включиха в най-новата версия на приложението възможност за стартиране на игри като част от него. Става въпрос за малки мултиплеър заглавия, които могат да се играят от участниците в дадена среща.

За момента в приложението има девет игри, които могат да бъдат играни от участниците в една среща. Сред тях са предимно заглавия, имащи за цел да сплотят екипите работещи по този начин. На лице обаче е и покер, за който вече има добри отзиви от потребителите.

Друга интересна игра се казва Heads Up. Тя вече е популярна в магазините за приложения на Android и iOS. От компанията обявяват, че това е само началото и в следващите месеци ще видим още много заглавия, които ще могат да се играят от участниците в една среща.