Свидетели на много интересна случка този уикенд станаха геймъри, играещи на FIFA 22. По време на един от турнирите, играч с име, повтарящо това на футболиста на Ливърпул Диего Жота напусна игра с извинението, че ще закъснее за истински мач.

Футболистът на Ливърпул е голям почитател на електронните спортове. В събота сутрин той използвал свободното си време преди мач, за да се включи в международен турнир по FIFA 22. Отборът му обаче стигнал по-напред, отколкото той очаквал и така в даден момент се наложило футболистът да напусне, за да не закъснее за мача на отбора си със Саутхемптън на Анфийлд.

Жота се извинил любезно на опонента си в турнира и посочил истинската причина. И въпреки че той надали му повярвал, след няколко часа получил доказателство. 97 секунди след началото на футболната среща Диего открива резултата за отбора си, а в радостта си показва как би вкарал същия гол на FIFA 22, имитирайки движенията с джойстик.

18-годишният френски геймър Янис "Лямоо" Агили качи в Twitter картинка с разговора между двамата играчи, който се е състоял точно преди звездата на Ливърпул да потегли, закъснявайки.

Оказва се, че участието в геймърския турнир не е рекламен трик. Жота не е спонсориран и наистина играе за удоволствие. Португалецът обаче е не само футболист от световно ниво, но е с големи умения и в електронните спортове.