Една от най-популярните компании в създаването на игри в социалните мрежи - Zynga - обяви, че работи по третата част на FarmVille. Играта събра огромна популярност във Facebook преди десетилетие. В продължение на няколко години, базираното на Flash приложение на Zynga, доминираше в игрите във Facebook, като заемаше първо място в продължение на повече от две години от 2009 до 2011 година. След като Facebook спря поддръжката на Flash игри през декември 2020 г., компанията реши да пусне FarmVille за мобилни устройства.

FarmVille, която в един момент имаше 35 милиона активни потребители, сега излиза с трета част, която ще е само за Android и iOS. Компанията пусна неин трейлър, представящ как ще изглежда и загатващ за част от възможностите в нея. Датата на премиерата ѝ обаче все още остава необявена.

FarmVille 3 ще позволи на мобилните геймъри да построят ферма от нулата, да засяват различни земеделски култури и да отглеждат множество животни. Играта ще включва нова опция за отглеждане на повече от 150 уникални сорта. Освен това във фермата ще има и много по-голямо разнообразие от животни - от коне и прасета, до алпаки и арктически лисици.