Порталът IGN представи ексклузивно 10-минутно геймплей видео на екшън приключението с отворен свят Star Wars Outlaws от Ubisoft и Massive Entertainment в рамките на рубриката IGN First.

В ролята на "хитрия мошеник" Кей Вес играчите ще трябва да извършат "един от най-големите обири в историята на Външния пръстен". За да увеличат шансовете си за успех, играчите ще трябва да намерят неуловими експерти в своите области.

IGN разкри една от тези "експертни" мисии. Кей пристига на пустинната планета Татуин с надеждата да изтъргува лазерна кула за своя звездолет от чистачите на Яв. Търговците са готови да се разделят с желания предмет в замяна на зъб, но не обикновен зъб, а зъб на сарлак - полуинтелигентно същество, заровено под земята, което прилича на гигантско месоядно растение с клюн и пипала. За щастие на героинята, в близост до лагера на Джава са разположени наемници, които изследват тялото на мъртвия сарлак. Във вътрешността на създанието Кей я очаква участък с платформи, а на излизане - преследване със спийдър и престрелка в космодрума.

Новият геймплей на Star Wars Outlaws е предупреждение за зрителите. Играта страда от накъсване на кадрите и проблеми с изкуствения интелект и изглежда небрежно. "Ubi Soft. Епизод V: Низшият клас отвръща на удара", пошегува се josephjoestar9616.

Star Wars Outlaws ще бъде пусната на 30 август за компютри (в Ubisoft Connect), PS5, Xbox Series X и S, но собствениците на премиум издания ще получат достъп три дни по-рано. Играта стана златна в началото на юли, така че не се очакват отлагания.