Френски модър и разработчик с псевдоним Nenkaai изненада общността на феновете на състезателната серия Gran Turismo, като откри пакет от чийт кодове за Gran Turismo 4 на Polyphony Digital, издаден преди почти 20 години.

Не е ясно как точно са открити те. За да получите предимствата, които предоставят обаче, трябва да извършите натискане на определени последователности от бутони след 365 дни от календара в играта.

Намерените измами от Nenkaai дават на потребителя следните бонуси:

  • 10 милиона кредита (въвеждат се на екрана за избор на GT режим) - Select, Left, Right, Right, Down, Up, Up, Left, Down, Up, Right, Left, Down, L1, R1, Select;
  • автоматично придобиване на всеки лиценз (в екрана за избор на лиценз) - Select, R1, R1, Select, L2, L2, R2, R2, L1, Select, Select;
  • автоматично преминаване на всеки изпит за лиценз със златна оценка (екран за избор на изпит за лиценз) - Select, Select, R1, R2, L2, L2, Select, L1, R1, Select, R2, L1, Select;
  • автоматично преминаване на всяко събитие със златна оценка (екран за избор на събитие) - Select, L1, up, up, Select, R1, down, down, Select, L2, Select, R2, Select.

Според Nenkaai измамата за получаване на злато в края на всяко събитие невинаги работи, но може да се използва, за да се прескочат всъщност изтощителните състезания за издръжливост (24-часови състезания). Той също така забелязва, че последните два кода работят в симулатора за мотоциклетни състезания Tourist Trophy (2006 г.) на същата компания Polyphony Digital, който е базиран на модифициран софтуер от Gran Turismo 4.

Феновете спекулират, че изискването за 365 дни в играта може да означава, че изброените чийтове принадлежат на инструменти на разработчика, останали извън окончателния билд по една или друга причина. Gran Turismo 4 дебютира на PS2 през декември 2004 г., а в началото на 2005 г. достигна Северна Америка и Европа. Последната игра от поредицата Gran Turismo 7 е пусната за PS4 и PS5 през март 2022 година.