Цялата сага около Cyberpunk 2077 не е приключила. Не минава и седмица без новини около злополучната премиера на играта и проблемите, които донесе на създателите си от CD Projekt RED. И докато за персонални компютри нещата отчасти се оправиха след първия голям пач, то в конзолната версия и особено в тази за PlayStation положението не е никак розово.

CD Projekt RED призна грешките си и обеща пълна компенсация на закупилите Cyberpunk. Играта все още не можете да се намери в магазина на PlayStation и не е ясно кога ще се появи отново. Тази седмица обаче стана ясен размерът на изплатените от студиото компенсации, както и броят на хората, които са получили пратите си обратно.

Според официалната информация близо 30 000 човека са получили парите си обратно, което е нищожна част от продадените 13,7 милиона копия до края на 2020 година. 2,23 милиона щатски долара са изхарчени по обезщетения за програмата на CD Projekt RED - Help Me Refund. В тези цифри обаче не се включват поръчките, направени от Microsoft, Best Buy и GameStop.

В студиото са заети със създаването на нова поправка, която да позволи на играта да се завърне на конзолната сцена.