Както се очакваше, тази седмица услугата Epic Games Store започна да раздава средновековното приключение A Plague Tale: Innocence - и с това са ясни вече 16 тайни игри от планираните 17.

A Plague Tale: Innocence ви кани да се присъедините към младата Амисия и нейния петгодишен брат Хюго на опасно пътешествие из Франция, която преживява един от най-ужасяващите периоди в своята история.

Играчите ще трябва да избягат от Инквизицията и ордите от гладни плъхове, а Амисия и Хюго ще трябва да се научат да се доверяват един на друг и да се опитат да намерят място в този жесток и безмилостен свят.

A Plague Tale: Innocence излиза през май 2019 г. за компютри, PS4 и Xbox One. В Steam проектът има 93% "много положителни" отзиви (от над 49 хил.), а рейтингът на играта в Metacritic е 81-83 процента.

Безплатно копие на A Plague Tale: Innocence е налично в магазина на Epic Games Store, като кликнете върху бутона "Get". Подаръкът може да се вземе до довечера в 18:00 ч. българско време.

Според надежден вътрешен източник billbil-kun, Marvel's Guardians of the Galaxy ще бъде последният и най-голям празничен подарък от Epic Games Store, който ще бъде обявен днес.