Порталът Game Developer, позовавайки се на разкритията на бивши служители, съобщи, че студиото Something Wicked Games, основано от Obsidian, BioWare и Bethesda, е претърпяло масови съкращения.

Пръв за ситуацията в студиото разказа старши аниматорът Ерик Уеб. Според него през изминалия уикенд ръководството на Something Wicked Games "е било принудено да съкрати по-голямата част от персонала".

Според информация на Game Industry Layoffs съкращенията в Something Wicked Games са засегнали около 40 служители, сред които програмистът Андрю Волошин и сценаристката Джесика Сливински. При основаването на Something Wicked Games в средата на 2022 г. в нея са работили само 12 души. До есента на 2023 г. броят им достига 38, а в бъдеще студиото планира да се разрасне до сто служители.

В момента Something Wicked Games работи по амбициозна ролева игра с отворен свят, наречена Wyrdsong, чието действие се развива в измислена версия на средновековна Португалия. Не е ясно как съкращенията ще се отразят на проекта. Wyrdsong се разработва на Unreal Engine 5 и няма дата на излизане. Целевите платформи също не се съобщават. Издател на проекта би трябвало да е китайската компания NetEase Games, която е отпуснала на Something Wicked финансиране в размер на 13,2 млн. долара.

Something Wicked Games е основана от Джеф Гардинър, Чарлз Стейпълс и Екрам Рашид. Студиото включва бивши разработчици на Skyrim, Starfield, Fallout 4, Fallout: New Vegas и The Outer Worlds.