Феновете на Assassin's Creed от години мечтаят събитията от поредицата да се пренесат в Япония, но обявяването на Assassin's Creed Shadows беше посрещнато с доста негативни реакции. Дебютният трейлър на играта дори постави антирекорд.

Както посочват от Push Square, анонсиращият кинематографичен трейлър на Assassin's Creed Shadows, пуснат на 15 май, постави рекорд по брой на нехаресвания на подобни трейлъри за всички останали игри от поредицата.

За по-малко от седмица след премиерата си трейлърът на Shadows в канала на Ubisoft в YouTube е събрал над 622 хил. нехаресвания (2,3 пъти по-малко харесвания) - нито едно друго издание на Assassin's Creed не се е доближавало до подобни цифри. 

Ако се съди по коментарите в YouTube и социалните мрежи, основната причина за недоволството от Assassin's Creed Shadows е образът на тъмнокожия самурай Ясуке, който е базиран на реална историческа личност. 

Ясуке е служил при Ода Нобунага, но времето му в Япония до голяма степен не е документирано. Играчите се притесняват за историческата точност и са недоволни от липсата на "японскост" на един от двамата главни герои.

Въпреки възмущението на публиката Assassin's Creed Shadows се радва на голямо търсене. Според Том Хендерсън броят на предварителните поръчки на играта, които започнаха след обявяването ѝ, е "много силен".

Assassin's Creed Shadows ще бъде пусната в продажба на 15 ноември с цени, започващи от 70 щ. долара за компютри (Ubisoft Store, EGS), PS5, Xbox Series X и S. Противно на първоначалните съобщения, за да играете играта, няма да е необходима постоянна интернет връзка.