Тази есен Ubisoft пуска един от най-големите хитове на игровия пазар, издавани някога. Assassin's Creed Valhalla привлече двойно повече играчи през първия ден от премиерата си, спрямо Assassin's Creed Odyssey, която излезе през 2018 година. Но заглавието продължава да записва и други рекорди.

Assassin's Creed: Valhalla е компютърната игра на студиото с най-добри продажби при излизането си. То е, разбира се и най-силният старт за сериите от тяхната поява насам.

Бързо са продадени милиони копия за осемте платформи, в които е налично заглавието. С тези си постижения играта се изкачи бързо начело на класациите в първата си седмица, побеждавайки Call of Duty: Black Ops Cold War.

Освен, че са доволни от качеството на самата игра, вече се появиха и множество добри отзиви за продължителността на заглавието от редица фенове.

Отказва се, че Assassin's Creed: Valhalla е най-продължителната от всички игри от поредицата. За изиграването ѝ на сравнително бързо темпо са необходими 52 часа и половина, а с по-нормално темпо това време стига до 81 часа и половина.