Avatar: Frontiers of Pandora трябваше да излезе през ноември миналата година, но в крайна сметка премиерата беше отложена за декември 2023 година. Сега разработчиците от Massive Entertainment (поредицата The Division) на практика гарантираха, че няма да има нови отлагания за играта.

Според официалния микроблог на играта Avatar: Frontiers of Pandora е станала златна - това означава, че по-голямата част от разработката е завършена и мастърдискът за издаване е готов за отпечатване и качване в услугите за цифрово разпространение.

"Невероятно сме горди, че Avatar: Frontiers of Pandora стана златна! Очакваме с нетърпение да изследваме примамливия свят на Пандора в цялата му красота и с всичките му опасности", споделиха разработчиците.

По правило (последното високопрофилно изключение от него беше Cyberpunk 2077) "позлатяването" гарантира неизменност на обявената дата на излизане. Създателите на Avatar: Frontiers of Pandora не се съмняват в това: "Играта ще бъде пусната на 7 декември".

В сюжета корпорацията RDA отвлича и обучава децата на народа Na'vi, сред които е и героят на Frontiers of Pandora. Играчите ще трябва да се научат как да бъдат Na'vi, да привлекат подкрепата на клановете и да дадат битка на RDA. Създателите обещават онлайн кооперация за двама, самостоятелна история, редактор на герои и усъвършенствана графика. Журналистите наричат играта "Far Cry със сини хора".

Avatar: Frontiers of Pandora се създава за компютри (за Ubisoft Connect), PS5, Xbox Series X и S. Версията за PC ще предлага поддръжка на FSR 3, DLSS 2 и XeSS, трасиране на лъчи (глобално осветяване, отражения, сенки) и ултрашироки монитори.