Respawn Entertainment наема нови хора за работа по все още необявен шутър от първо лице за един играч, чието действие се развива във вселената на Apex Legends и Titanfall. Играта вече от няколко месеца фигурира в слуховете, разпространявани от редица специалисти и запознати.

На официалния си уебсайт компанията е обявила няколко свободни позиции за "инкубационен проект в жанра шутър от първо лице във вселената на Apex". Според описанието, това е "новото приключение за един играч на Respawn". Освен това студиото посочи, че новата игра за един играч е площадка за разработчика със свободата да прави нововъведения, която е възможна благодарение на нейната "уникална вселена".

По-рано тази година журналистът от VentureBeat Джеф Груб разкри, че новият шутър от първо лице във вселената на Apex Legends ще наблегне на мобилността и стила. Въпреки това, според вътрешния източник, проектът не е нова част от Titanfall.

Самата игра стана известна преди почти една година. Създаването на "ново приключение за един играч" обяви творческият директор на Respawn Entertainment Мохамед Алави. Самият той е бил старши дизайнер на поредицата Titanfall и директор на дизайна на разказа за Apex Legends.