Разработчиците от Blackbird Interactive пуснаха нов трейлър на Homeworld 3 с кратка история на вселената на космическата стратегия. Видеото запознава играчите с важните събития от предишните игри от поредицата, включително предисторията Homeworld: Deserts of Kharak.

Уводните кадри се фокусират върху кушаните, жители на сухата планета Kharak, които се борят за ресурси от хиляди години. В някакъв момент Рейчъл С'Джет, героинята на "земната" предистория, открива мистериозен предмет, заровен дълбоко под пясъците. Откритието принуждава нейните съплеменници да построят голям космически кораб и да се отправят към родната си планета Хийгара.

Трейлърът накратко разказва за основните предизвикателства, с които е трябвало да се справят оцелелите кушани по време на продължителното си пътуване. В него се разказва за войната с империята Тайидан, за съюза, който сключват с номадите Бентуси, и други неща.

Очаква се Homeworld 3 да излезе на 13 май за компютри (в Steam и EGS), въпреки че първоначално беше планирана за 8 март. Разработчиците взеха решение да пренасрочат космическата стратегия след пускането на демо версия и получаването на отзиви от играчите.