Премиерата на играта Starfield ще се състои след по-малко от година, ако всичко е по план. Заглавието, което ще се появи за персонални компютри и конзолите Xbox Series X/S, бе представено по-подробно в кратък филм, разпространен от разработчиците.

Той носи името Into the Starfield: The Endless Pursuit и показва елементи от играта, арт концепции и коментари от създателите ѝ. Видеото е съсредоточено около еволюцията на Bethesda Game Studios и световете, които компанията е изградила през годините.

Много от игрите на студиото са свързани с някакви изследвания или разучаване. Пример за това са заглавията от поредицата Elder Scrolls и Fallout. Следващата логична стъпка за студиото е преминаването към разучаването на космоса със Starfield. Арт директорът Мат Карофано отбелязва в клипа, че предстоящата игра има "по-реалистична, научно обоснована подкрепа" от, да речем, фантастичния свят на Skyrim.

Директорът на продукцията Тод Хауърд пък спечели вниманието на геймърите със съобщението, че Starfield ще има "два момента на излизане". Във видеото обаче няма подробности за това какво точно ще представлява играта. Очаква се обаче да има още епизоди на Into the Starfield" през следващите месеци, тъй като датата на пускане на пазара наближава. Starfield ще пристигне на 11 ноември 2022 година.