Едно от най-големите геймърски събития през лятото - Play Live на EA, което ще се проведе следващата седмица, няма да включва нови игри за Междузвездни войни. Информацията бе потвърдена от издателя. Липсата на подобна премиера се добавя към новините от по-рано, че няма да видим новия Dragon Age 4 и новата Mass Effect. Това не означава, че EA няма планирани игри във вселената на Междузвездни войни, но от студиото побързаха да предупредят феновете си, за да няма напразни очаквания.

EA притежава ексклузивните права по разработването на игри за Междузвездни войни до януари 2022 година. След това Disney подновява дейността на Lucasfilm Games, които вероятно също ще разработват нови игри на тази тема.

Ubisoft също обяви игра по Star Wars с отворен свят, която се разработва в Massive Entertainment. Според анализатори обаче, това няма да промени интереса на EА, които вече обявиха, че ще продължат да създават игри от любимата поредица на мнозина.

По време на събитието EA ще залага на съвсем други заглавия. Очакванията са шоуто да е фокусирано върху Battlefield 2042, редица спортни игри, Apex Legends, както и новия Dead Space.