Разработчиците от канадското студио BioWare няма да включат епилога на фентъзи ролевата игра Dragon Age: The Veilguard в платена добавка след излизането на играта.

Припомняме, че Dragon Age: Inquisition получи няколко DLC-та след излизането си, но именно добавката Trespasser разкрива мотивацията и целите на елфическия магьосник Солас (известен още като Dire Wolf), който ще играе важна роля в сюжета на The Veilguard.

Темата за потенциалните сюжетни допълнения към Dragon Age: The Veilguard беше повдигната от блогъра MrMattyPlays в интервю с ръководителя на отдела за разработка на играта Корин Буш. "Аз съм голям фен на Trespasser. Единственият недостатък за мен е, че тази добавка е толкова важна за сюжета на Dragon Age: Inquisition, че би трябвало да е част от основната игра", заявява Буше.

В случая с The Veilguard разработчиците нямат намерение да повтарят подобен трик: "Искахме тя да бъде възможно най-завършена - от геймплейното изживяване до разказа и всичко останало - в историята на поредицата."

Към момента BioWare няма планове за DLC за Dragon Age: The Veilguard - екипът е съсредоточен върху подготовката на играта за пускане - но "никога не казвай никога".

Dragon Age: The Veilguard ще излезе на 31 октомври за компютри (в Steam, EGS, EA App), PS5, Xbox Series X и S.