През последните седмици слуховете за бъдещето на ексклузивите на Xbox се завъртяха с невероятна сила, но Microsoft вече се готви да свали картите си и да представи новата си стратегия.

Припомняме, че главният изпълнителен директор на Microsoft Gaming Фил Спенсър обеща някакво бизнес събитие, на което компанията ще разкаже за своята "визия за бъдещето на Xbox". Очакваше се представянето да се състои тази седмица. Както стана известно, споменатото бизнес събитие ще бъде под формата на специално издание на официалния Xbox подкаст, което ще започне на 15 февруари в 22:00 ч. българско време. Събитието ще може да бъде проследено в YouTube.

В рамките на подкаста Спенсър, президентът на Xbox Сара Бонд и президентът на Microsoft по въпросите на съдържанието на игрите и студиата Мат Бути ще споделят "бизнес новини за Xbox".

Презентацията ще бъде в отговор на слуховете, които се разпространяват за плановете на Microsoft да пусне редица големи ексклузивни игри за Xbox извън своята екосистема, включително Indiana Jones and the Great Circle, Starfield, Hi-Fi Rush и Sea of Thieves. Според вътрешен източник в лицето на Нейт Хейт, Microsoft няма да премине изцяло към мултиплатформени издания - става въпрос само за избрани игри (предполага се, че Starfield не е планирано да бъде портнат за PS5).

Според The Verge първоначално Microsoft е планирала да проведе презентацията в края на февруари заедно с обявяването на Hi-Fi Rush за PS5 и Switch, но слуховете са принудили софтуерния гигант да побърза.